Choď na obsah Choď na menu
 

Mykotoxíny

 

biorezonancia-3.jpg

 

MYKOTOXÍNY

 

Najjedovatejšie látky, ktoré človek pozná produkujú plesne, hovoríme im mykotoxíny. Už aj neveľký splesnivený kúsok ovocia či zeleniny môže znehodnotiť celú várku džúsu, džemu alebo iného produktu.

Plesne sú síce živé organizmy a dajú sa z organizmu vyčistiť, ale ich produkty – mykotoxíny musia byť veľmi pracne odbúravané pečeňou. Pritom sú tak jedovaté, že už nepatrné množstvo môže vyradiť časť pečene až na niekoľko dní.

 

Najrozšírenejším mykotoxínom je AFLATOXÍN. Produkujú ho plesne napadajúce celú radu rastlín. Preto sa stále odporúčajú jesť iba kvalitné a čerstvé citrusové plody a je potrebné vyvarovať sa kupovaných džúsov. Z tých tisícov pomarančov, ktoré skončili v džúse, ktorý možno práve pijete, bol určite najmenej jeden plesnivý a to má nepriaznivý vplyv na pečeň.

 

 

 87.gif

 

parazit-1.jpg